Boekbesprekingen & andere rampen

 
Favoriete...
schrijver: Roald Dahl, Dr. Seuss
eigen boek: lastig, ik vind ze allemaal leuk!
eten: Aziatisch en Zuid-Europees
kinderen: die van mijzelf :)

FAQ (veel gestelde vragen): 
Waarom werd je schrijver?Schrijven is heerlijk, want je mag allerlei dingen verzinnen.  Mijn eerste kinderboek schreef ik omdat mijn oudste zoon diabetes kreeg - ik wilde hem graag uitleggen wat hij had. En daarna ben ik blijven schrijven voor kinderen. Mijn leven

Ik ben opgegroeid in Indonesië en heb daar op een internationale school gezeten. Ik hield mijn hele jeugd lang al dagboeken bij en schreef veel verhalen en gedichten. Op mijn 18de kwam ik terug in Nederland en na een paar jaar werken en studeren,  wilde ik toch weer graag iets met mijn schrijfambities doen. Vier jaar lang kreeg ik workshops en lessen van schrijvers, om te leren hoe ik nog beter kon schrijven. Schrijven is het leukste ter wereld! Ik hou ook enorm van lezen, koken, reizen, popconcerten en films kijken. En ik dans flamenco. O ja, en ik had een krokodil als huisdier, maar daar vertel ik je wel over als ik ooit op schoolbezoek kom. :)  

Je vindt me ook op:
 

Tips voor je boekbespreking: 
werk met een powerpoint of prezi, dat is altijd mooi!
begin met een biografie van de schrijver, waarom je voor hem/haar hebt gekozen en waarom voor dat ene boek. Daarna vertel je kort wat over het boek en het fragment dat je wilt voorlezen.
als je voorleest: eindig dan altijd bij een stukje waar het spannend wordt, zodat de klas wil weten hoe het eindigt. En dan zeg je natuurlijk: dat lees je maar lekker zelf! :) 
Zenuwachtig? Niet nodig! Rustig ademen, kijk maar naar een punt achter in de klas en dan komt alles goed! Je kunt het! 
https://www.facebook.com/Kinderboekenhttps://twitter.com/Marlies1965http://instagram.com/mslegers/
Over mij
Naam: Marlies Slegers
Leeftijd: Eh.... reken maar uit ;)  
Verjaardag: 22 oktober 1965
Aantal boeken: 34
Eerste boek: Tims Grote Avontuur
Favoriete vakantie: Liefst iets in Azie
Favoriete boek: Ik hou van zoveel boeken! 
Favoriete citaat: Dr Seuss: the more that you read, the more you will know. The more that you learn, the more places you’ll go

Kun je ook op mijn school op bezoek komen?

Ja, dat kan! Dan moet je leerkracht mij via de bieb uitnodigen, en dan kom ik op school. :)

Heb je een samenvatting van je boek voor mijn boekbespreking?


Nee, helaas. Je moet het boek toch echt zelf lezen - daar beleef je ook het meeste plezier aan. Succes met je bespreking! En je mag me altijd extra vragen stellen via deze link.