Wil je een boek bestellen? Je boekhandel heeft ze vast in huis, of kan ze voor je bestellen. Maar je kunt ook op het plaatje van het boek klikken en het direct bestellen.


I Love Liv - uitgeverij Moon 

I Love Liv: scenes uit het leven van een chaoot: Liv zit in de brugklas en woont samen met haar zus Jazz en hun moeder. Zo nu en dan woont Lucas ook bij hen, haar moeders vriend. Liever had Liv dat haar vader terugkwam. Hij is al jaren op wereldreis, op zoek naar zichzelf en de zin van het leven. Liv is ook op zoek naar wie ze is en naar wie ze wil zijn in het leven. Ze wil ook wel een vriendje: Sem. Jammer genoeg wil de populaire Jennifer (grrr) dat ook. En dan is er nog de toneelclub waar Liv bij speelt: die hoofdrol in Romeo en Julia, die wil Liv dolgraag hebben. Een hilarisch, ontroerend boek vol puistzilla’s, BFF Katja, nepberry’s, de brugklas, zoenologie, oppasperikelen, rampzalige eerste dates en wiskundige formules om je WOW-factor uit te rekenen - you’ll love Liv!
I Love Liv2: Eerste hulp bij een gebroken hart/huwelijksaanzoek : Welkom terug in de chaotische, hilarische en liefdevolle wereld van Liv! Liv heeft haar zinnen gezet op een minuut gratis shoppen en de knappe Sem. Maar dat gaat allemaal niet zo makkelijk, want het leven van Liv gaat compleet op zijn kop. Ze heeft problemen met haar BFF Katja en haar zwangere moeder belandt in het ziekenhuis. Ook krijgt Liv het druk met LoveZone, haar nieuwe probleemrubriek in de schoolkrant. En wat gaat ze doen als ze het adres van haar verdwenen vader vindt? Hartverwarmend, een heerlijke feelgood boek. You’ll love Liv too. Eh...two!


I Love Liv 3: Scenes uit het leven met 1  2  3 vaders

Liv Loves Londen! Het leven van een professionele puber is best zwaar, vindt Liv. Haar hersenen lijken zich in tweeen te splitsen. De ene helft schreeuwt: Michael, Sem, must haves, feestjes, mobieltjes, fun, Londen en de bruiloft van mam en Luuk voorbereiden. De andere helft schreeuwt terug: huiswerk, proefwerken, kamer opruimen, geld sparen voor Londen en de ontmoetingen met haar echte vader geheim zien te houden. En alsof Liv nog niet genoeg aan gaar hoofd heeft, belandt haar BFF Kat in het ziekenhuis en is er dat ene berichtje van Lotte:


He liefje, ben je al wakker? Bel me anders even op mijn mobiel. Heb echt rotnieuws... xxLotte


Een heerlijk feelgoodboek met LoveZone-tips van Liv.

Write this book!

Wist je dat er in Nederland wel een miljoen mensen bezig zijn met het schrijven van een boek of hun eigen verhaal, waarvan ze ooit hopen dat het af komt en misschien zelfs uitgegeven wordt?  Misschien droom jij er ook wel van een boek te schrijven. Maar hoe schrijf je eigenlijk een echt boek? Write This Book! is niet zomaar een boek - het is een boek zonder verhaal, met veel lege pagina’s, die jij gaat vullen met je eigen verhaal! Het zit bomvol schrijftips, leuke to-do dingen en je leert hoe je zelf een verhaal vorm zou kunnen geven en schrijven. Je mag de omslag zelf invullen of zelfs helemaal opnieuw maken met de pagina’s aan de binnenkant. Schrijf lekker je eigen boek met Write This Book.

nb- write this book is niet het derde deel van I Love Liv, maar past wel in de serie I Love Liv als do-it-yourself boek.Hockeyteam De Sterren -uitgeverij Kluitman

-Hockeyteam De Sterren: Florine en Julia zijn beste vriendinnen en zitten beide in hetzelfde hockeyteam. Florine heeft er best moeite mee dat haar ouders - echte hockeyfanaten- van haar verwachten dat ze de top zal bereiken in hockey. En waarom gaat Julia opeens van hockey af terwijl ze een natuurtalent is?-Hockeyteam De Sterren: Toptalent gezocht: Leuk! Er is een scout gesignaleerd bij Sterrenhout. Alleen nu moeten Julia en Florine het tegen elkaar opnemen... en waarom doet Eugenie toch zo ontzettend naar tegen iedereen?-Hockeyteam De Sterren: Het teamuitje. Het team van Florine en Julia wint een reis naar Londen! Ze mogen ook mee spelen in een Engels team. Dat gaat heel anders dan thuis...

En dan raken Julia en Florine ook nog verdwaald in Londen.  1. -Hockeyteam De Sterren gaan voor goud! Julia en Florine

mogen naar een zomerhockeykamp, dat helemaal in het teken staat van de Olympische Spelen. Als dat geen topzomer wordt! Jammer alleen dat Sarah er ook is...

MET ALLE HANDTEKENINGEN VAN HET OLYMPISCH DAMES TEAM EN VOORWOORD VAN MAARTJE PAUMEN!


- Hockeyteam De Sterren: Nieuwe Uitdagingen: Julia en Florine zitten nu in de brugklas en dat is best wennen. Nieuwe vriendinnen, leuke jongens en heel veel huiswerk. Florine wordt gevraagd om in de schoolband te zingen, maar kan ze dan wel op hockey blijven? De vriendschap tussen beide meiden lijkt op losse schroeven te komen wanneer Florine weggestuurd wordt als trainster van een zestal jongetjes. En wat is er toch met Lise aan de hand?

De Rampzalige Geweldige Zomer van Daan S. Uitgeverij Moon

Daan S. gaat bijna naar de brugklas, maar eerst nog op vakantie naar een ecologische camping in Frankrijk. Saai, liever was Daan naar een hutjemutjecamping gegaan met gamehal en disco. En dertien uur naast Roos (beter bekend als Lellebel of Miss Lukt) zitten op weg naar de ecocamping is ook geen pretje. Sinds Roos borsten heeft, is ze onuitstaanbaar en eist alle aandacht op in het gezin. Daan vraagt zich af of alle meisjes zo zijn. Gelukkig heeft hij D-Man, zijn eigen geweldige superheld, die er precies zo uitziet als Daan S, maar dan heel gespierd, met heel veel lef en zonder puistjes. En o ja, hij bestaat alleen in het hoofd van Daan. D-Man maakt de meest geweldige avonturen mee. De vakantie blijkt trouwens best mee te vallen, totdat Roos op een nacht spoorloos verdwijnt. Bestond D-Man maar echt, dan zou hij Roos redden... of zou Daan dat zelf ook kunnen? Daan is een jongen om voor altijd in je hart te sluiten!
...& Andere R@mpen - uitgeverij Kluitman

Ringtones, Ouders & Andere R@mpen

Welkom in de groep van Fleur, Sven en Kaatje.

Waarom doen ouders toch altijd zo moeilijk als je iets wilt? Echt, ouders zijn soms een ramp. Het is zo makkelijk: Fleur wil gewoon een mobieltje voor haar elfde verjaardag- dat is zowat bejaard voor je eerste mobiel. En ze weet heus wel hoe ze daar verstandig mee om moet gaan, wat denken haar ouders wel niet? En ze wil ook meedoen aan Teen-Star, de tv-talentenshow. Sven wil ook een mobiel. Handig. Dan kan hij zijn moeder bellen als hij weer eens wat later thuis komt van zijn saxofoonles, of van de Teen-Star audities. Of zijn vader bellen, die niet meer bij hen woont. Maar ja, dan loopt een en ander toch uit de hand. Zo’n ringtone abonnement was toch gratis? En wat moet Sven doen als er een vervelend filmpje van hem op YouTube verschijnt?Webcams, Vriendjes & Andere R@mpen

Kaat heeft een profiel op MyFriendz aangemaakt, een hele leuke profielsite. Ze is de laatste tijd veel alleen thuis, maar zo hoeft ze zich niet te vervelen. Ze wil zoveel mogelijk Friendz verzamelen. Het schoolkamp ziet ze ook zitten: lekker zwemmen, kamperen met haar klas, rond het kampvuur zitten en hopelijk Michaels aandacht trekken. Michael is hun nieuwe klasgenoot, hij komt uit Australië. Michael mist zijn vrienden van down-under en zijn vader begrijpt niet altijd even goed dat hij nog veel verdriet heeft om zijn overleden moeder. Michael zet alles op alles om terug te kunnen naar Australië. Gelukkig heeft een webcam en kan hij zo chatten met zijn vrienden daar. En Kaat heeft ook een webcam, waarmee ze kan chatten met DJ15, een heel leuke jongen die ze op Friendz leert kennen. Maar dan chanteert hij haar en stort Kaats wereld in.


De ...Andere R@mpen serie leert je op een leuke manier hoe je mediawijs kunt worden.


De Ongewone Avonturen van de familie De Bruin - uitgeverij Kluitman

Het Limonadevliegtuig:

Gijs de Bruin is heel gewoon. Dat kun je van de rest van zijn gezin niet zeggen. Zijn moeder Lydia Lepel is een beroemde televisiekok, zijn vader is uitvinder. En niet zomaar uitvinder. Hij bedenkt de raarste dingen: een bonbonschieter, pratende boodschappenlijstjes en een onderbroek die in geval van nood kan dienen als parachute. Helaas werken de uitvindingen van Gijs’ vader niet altijd even goed. Zijn laatste uitvinding is een vliegtuig, Mus, dat op limonade kan vliegen. Handig! Tijdens een proefvluchtje met Mus, raken Gijs, zijn tweelingzusjes, zijn ouders en zijn hamster Snuit verzeild in een waanzinnig, spannend avontuur, wanneer ze neerstorten en terecht komen op Kawipiwipi. Zullen ze ooit weer terug naar huis kunnen? Een vrolijk en spannend boek vol kokosnoten, haaien en veel meer.De Minimalistraler

De vader van Gijs heeft weer eens een geweldige uitvinding: een verkleinmachine. En dat is reuze handig, want nu kun je alles zo klein maken dat het in je zak past. Er is een klein probleempje: er is nog geen maximalistraler, waarmee alles weer vergroot kan worden. En dat is toch lastig, wanneer Lydia Lepel per ongeluk door toedoen van Finn, Gijs’ babybroertje, verkleint wordt tot het formaat van een barbiepop. Er zit maar een ding op: Gijs en zijn vreselijke, veel te dikke neefje Joris moeten naar professor Tubbs in Engeland om het ontbrekende onderdeel voor de maximalistraler op te halen. Dat is het begin van een heel spannend, ongewoon avontuur...
Boeken over diabetes

  1. -Tims Grote Avontuur: De 8 jarige Tim heeft diabetes. Hij baalt er flink van en begrijpt eigenlijk niet wat het precies is. Tot hij op een dag wakker wordt op het Suikerschip, bij de humeurige Kapitein Gluko... een spannend boek over wat het betekent om diabetes te hebben!

  2. -Lotje’s Diejaabeetus: Een voorleesboek over een prinsesje met diabetes.

  3. -Het Leven van Sam de K., Brugklasser en diabeet (2011). Sam is brugklasser en wil maar een ding op zijn nieuwe school: vooral niet opvallen. Maar ja, dat lukt niet altijd als je diabetes hebt... een hilarisch dagboek van een puber die worstelt met zichzelf en zijn diabetes. Uitgeverij Springer.

Soci@l Kids - uitgeverij Scriptum

Social Kids vloeit voort uit de ervaringen van Slegers zelf als moeder van drie Social Kids - kinderen die opgroeien in een wereld vol sociale media. Het is een helder, makkelijk te lezen boek over de rol van sociale media in het leven van kinderen, vol uitleg over begrippen als cyberpesten, grooming en hoe je op de diverse platforms een account kunt maken. Vol interviews met experts als Remco Pijper, Erno Mijland, Maria Genova en nog veel meer. Een onmisbaar en helder boek voor ouders die willen weten hoe je kinderen het best begeleidt op hun sociale media. Want hoe zelfstandig ze ook lijken : kinderen hebben hun ouders wel degelijk hard nodig op social media. Social Kids is een prima uitgangspunt voor ouderavonden over pubers en mediawijsheid.
De Cadeaubuik - uitgeverij De Brug

De Cadeaubuik is een heel bijzonder boekje. over tweelingzussen. Een van hen kan geen kinderen meer krijgen vanwege een slopende ziekte in het verleden, de andere zus biedt dan aan draagmoeder te worden voor een kindje voor haar zus. De Cadeaubuik is een bijzonder ontroerend kinderboek, bedoeld om uit te leggen wat draagmoederschap is, en hoe je ook onvoorwaardelijk van iemand kan houden die niet uit je eigen buik is geboren, maar uit een cadeaubuik. Gebaseerd op een echte gebeurtenissen.